De beller is sneller

De beller is sneller

Na mijn vakantie sprak ik haar weer. Ze had spontaan gesolliciteerd en het was een blamage geworden. Wat bleek? Ze had zich te weinig verdiept in de vacature waardoor tijdens het sollicitatiegesprek bleek dat ze een heel verkeerd beeld had van de functie. Zo zonde en zo simpel te voorkomen!

Heb je een leuke vacature gezien en twijfel je of het wat voor jou is? De snelste manier om er achter te komen is: BELLEN.

Voordelen:

✔️Je hebt een informatievoorsprong. Deze stap slaan veel mensen liever over. Ze vullen zelf al in dat de organisatie daar niet op zit te wachten of het te druk heeft, maar dat weet je helemaal niet!
✔️Je kunt beter afwegen of de vacature wat voor jou is. In 10 minuten weet jij meer over de functie. Heel vaak klopt de vacaturetekst niet met wat een organisatie zoekt.
✔️Je hebt meer info over de functie en kunt je motivatiebrief beter afstemmen op wat ze zoeken.

Stel vooral goede inhoudelijke vragen, dus niet over de arbeidsvoorwaarden. Eenvoudige vragen die weinig voorbereiding vergen, zijn:

❔Wat is de uitdaging in deze functie?
❔Ik zie een aantal taken: waar ligt het accent?
❔Wat voor iemand zoeken jullie?
❔Hoe ziet een werkdag er uit?

Probeer erachter te komen wat voor iemand ze zoeken en wat er speelt in de organisatie. Dit kan duidelijk maken waar in de functie het accent ligt.

Meer weten? Lees dan mijn blog ”Een leuke vacature en dan? In 7 stappen van vacature naar baan