Marcella

Multigepassioneerd

Als kind had ik niet echt een passie, maar juist een brede interesse. Dat maakte het lastig om een studie te kiezen en dus switchte ik van bedrijfskunde naar politicologie en weer naar psychologie. Lange tijd deed ik vooral wat verstandig was en rolde ik in de ene goede baan naar de andere op het gebied van beleidsadvies, onderzoek en projectmanagement. Ik voelde me met mijn brede interesse lange tijd een ‘vreemde eend in de bijt’ en ondergewaardeerd. Ik vond het lastig om te bedenken wat mijn volgende loopbaanstap zou worden. Het gebrek aan specialisme zag ik en ook sommige werkgevers eerder als een last. Die ervaring zorgde ervoor dat ik besloot loopbaancoach te worden.

 

Als zelfstandig loopbaancoach heb ik de afwisseling waar ik zo van hou: helderheid creëren tijdens mooie gesprekken, mensen in beweging door het geven van trainingen, anderen inspireren door het schrijven van blogs/vlogs, het netwerken etc. Toen ik in 2020 het boek ‘Hoe word je alles’ van mijn Amerikaanse collega en duizendpoot Emilie Wapnick las, viel alles op zijn plaats en besefte ik dat ikzelf en ook veel van mijn klanten zogenaamde ‘multipotentialisten’/’duizendpoten’/’veelzijdig generalisten’ zijn. Sindsdien besloot ik als loopbaancoach me vooral te richten op veelzijdige generalisten. Zij voelen zich vaak ondergewaardeerd en dat vind ik eeuwig zonde. Ik help hen graag werk te creëren dat past bij hun talenten, zodat ze weer fluitend hun werk doen.

Over mijn ervaring als generalist

Doortastend, energiek en actiegericht

Te vaak nog kom ik fantastische, veelzijdige mensen tegen die twijfelen aan zich zelf, geen keuzes durven te maken en zichzelf continue vergelijken met anderen, zich niet goed genoeg vinden. Dat vind ik zonde!  Als coach help ik je graag inzien dat je de werkelijkheid ook anders kunt ervaren. Dat je het waard bent om gezien en gehoord te worden en dat je zelf weer flow kunt creëren zodat je weer fluitend naar je werk gaat. Daarom creëer ik bij mijn coachsessies ook graag een gevoel van vrijheid, waar mogelijkheden zijn om dingen te veranderen. Strand en zee geven mij ook dat gevoel van vrijheid. Er is veel licht, de horizon is zichtbaar en alles is mogelijk. Tegelijkertijd ben ik actiegericht, down to earth, ik kijk vooruit en niet achteruit en ik zorg ervoor dat jij bewust aan de slag gaat om verandering te realiseren. Ik ben een optimist in hart en nieren en zal je nooit veroordelen. Doortastend, energiek en actiegericht dat is wat mij typeert.

Wat je verder nog moet weten over mij

Naast coach ben ik partner van Tom en moeder van drie kinderen. In mijn vrije tijd hou ik van tennis, fitnessen en hardlopen . Bij mijn hardloopclub word ik ook wel ‘wilskracht coach’ genoemd. Mijn guilty pleasure is breien, Zweedse series kijken, slapen in een hangmat en ik ben dol op het lezen van boeken. In 2021 richtte ik samen met twee collega’s de inspirerende Loopbaanleesclub op waarin vakboeken besproken en doorleefd worden.

Video afspelen
Concrete handvatten

“ Marcella is een positieve en enthousiaste coach die echt aandacht voor je heeft en gestructureerd werkt. Ze reikt veel concrete handvatten aan waardoor ik ook echt in beweging kwam. Het is mij nu veel duidelijker wat ik belangrijk vind in een baan en wat ik concreet te bieden heb als persoon.”

Maaike
Inzicht in kwaliteiten

“Marcella maakt op een open, prettige, sprankelende manier contact. Schroomt niet om je de juiste vragen te stellen. Ze laat je in je waarde maar confronteert je ook met je eigen zijn en handelen. Ze geeft inzichten in je kwaliteiten en bouwt van daaruit voort op je eigen leerdoelen. Ga het aan, je komt er altijd wijzer vandaan.”

Ilse
Richting geven

“Marcella is een zeer begane en doortastende coach waar je je ei kwijt kan en echt stappen mee kunt maken. Ze stelt vragen en luistert als het nodig is, en geeft je een duw in de juiste richting als het moment daar is. Ik zou haar aan iedereen aanbevelen.”

Quinten
Groeiend zelfvertrouwen

"Ik wist echt even niet meer waar het naartoe moest met mijn carrière. Het loopbaancoachtraject bij Marcella bleek een gouden greep. Door terug te blikken op wat ik tot nu toe had gedaan, mijn kwaliteiten in kaart te brengen en op een rijtje te zetten wat ik belangrijk vind in mijn werk én mijn leven, kreeg ik zelfinzicht en groeide mijn zelfvertrouwen. Marcella coachte me daarbij op een stimulerende en positief-kritische manier. Door het traject durfde ik ervoor te kiezen om als ZZP-er verder te gaan. Mijn eerste opdracht is een feit en het voelt goed!

Hedwig

Ervaring

Docent coachingsvaardigheden en supervisor bij Vista Nova, School voor loopbaan en leiderschap.

Ik werk als coach ook voor CoachHub Academy, Gradus Groep, Matchcare

Ook maak ik onderdeel uit van het netwerk Bewust Haarlem.

Verder kun je mij vinden bij Coachfinder, het platform voor coaches van het Psychologie magazine. Tot slot ben ik ook afgestudeerd politicoloog en beschik ik over een propedeuse Psychologie.

Coach voor ambtenaren via InterCoach

Opleiding

Post-HBO opleiding Beroepsopleiding tot Loopbaanadviseur, Vista Nova

Erkend Professional Certified Coach via de International Coach Federation. De ICF standaardnormen om coach te worden, liggen op een hoog professioneel niveau.

Erkend Register Loopbaancoach gecertificeerd door de NOLOC, de beroepsvereniging voor loopbaanprofessionals en jobcoaches. 

Gecertificeerd TMA-Teams-professional

Master Politicologie, Universiteit van Amsterdam (cum laude) 

Propedeuse Psychologie, Universiteit van Amsterdam

Gecoached in opdracht van onder andere:

Gemeente Amsterdam
NVAO
NS
Booking
Hunkemoller