Individuele opstellingen binnen coaching

Individuele opstellingen binnen coaching

Opstellingen zijn naar mijn mening iets wat je echt moet ervaren en niet alleen over moet lezen. Pas toen ik zelf een aantal opstellingen had meegemaakt, begon mijn interesse echt te groeien. Hoe werkt het nu precies? Wat maakt dat het zo’n diepgaand effect kan hebben?

Met de inspirerende Loopbaan Leesclub las ik en bespraken we het dunne (en soms juist verfrissende) boekje ‘Individuele opstellingen binnen coaching‘ van Jeroen Hendriksen & Anja Brasser te bespreken. In dit boekje worden de basisprincipes en de achtergrond van opstellingen helder uitgelegd. Maar eerlijk gezegd, las ik weinig nieuws.

Het grootste deel van wat ik weet over opstellingen heb ik geleerd tijdens een bijzonder boeiende mini-cursus ‘Opstellingen voor coaches’ gegeven door Angela Roelen van Liefdewerk. Ik kan het iedereen van harte aanbevelen om dit zelf te ervaren. Wat voor mij het meest waardevol is, is dat een opstelling het innerlijke zichtbaar maakt. Het verandert de manier waarop je naar jezelf en anderen kijkt en hoe je je voelt. Hierdoor ben je eerder bereid om je gedrag aan te passen.

Opstellingen zijn niet alleen een krachtige tool voor persoonlijke groei, maar ook voor coaching en leiderschap. Ik ben ervan overtuigd dat de ervaring van een opstelling veel meer impact heeft dan welk boek je ook kunt lezen. Dus, als je de kans krijgt, duik dan in de wereld van opstellingen en ontdek hoe het jouw perspectief kan veranderen.

PS Ik ben nog benieuwd; welk boek over opstellingen raad jij aan?

Auteur

Jeroen Hendrikse & Anja Brasser

Titel

Individuele opstellingen binnen coaching

Lezen

Het boek vind je hier.