De eerste 90 dagen

De eerste 90 dagen

๐—›๐—ผ๐—ฒ ๐˜‡๐—ผ๐—ฟ๐—ด ๐—ท๐—ฒ ๐—ฑ๐—ฎ๐˜ ๐—ท๐—ฒ ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐˜ƒ๐—น๐—ถ๐—ฒ๐—ด๐—ฒ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ ๐˜€๐˜๐—ฎ๐—ฟ๐˜ ๐—บ๐—ฎ๐—ฎ๐—ธ๐˜ ๐—ถ๐—ป ๐—ท๐—ฒ ๐—ป๐—ถ๐—ฒ๐˜‚๐˜„๐—ฒ ๐—ฏ๐—ฎ๐—ฎ๐—ป?

Sta je op het punt om te beginnen aan een nieuwe uitdaging? Een nieuwe baan brengt vaak een mix van opwinding en zenuwen met zich mee. Hoe kun je ervoor zorgen dat je meteen een goede start maakt en snel je weg vindt binnen de organisatie?

Onlangs dook ik in het boek ‘De eerste 90 dagen’ van Michael D. Watkins, waarin hij praktische inzichten deelt om een vliegende start te maken in een nieuwe rol.

Hier zijn vijf essentiรซle tips om je nieuwe avontuur succesvol te beginnen:

  1. ๐—•๐—ฒ๐—ด๐—ฟ๐—ถ๐—ท๐—ฝ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฐ๐—ผ๐—ป๐˜๐—ฒ๐˜…๐˜ ๐—ฒ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐˜๐—ฟ๐—ฎ๐—ป๐˜€๐—ถ๐˜๐—ถ๐—ฒ ๐˜„๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ผ๐—ฟ๐—ด๐—ฎ๐—ป๐—ถ๐˜€๐—ฎ๐˜๐—ถ๐—ฒ ๐—ถ๐—ป ๐˜‡๐—ถ๐˜: Neem de tijd om de organisatie, haar cultuur en belangrijkste spelers te begrijpen. Door inzicht te krijgen in de uitdagingen waarmee de organisatie te maken heeft, kun je effectiever bijdragen aan het behalen van haar doelen.
  2. ๐—œ๐—ป๐˜ƒ๐—ฒ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ ๐—ถ๐—ป ๐—ฟ๐—ฒ๐—น๐—ฎ๐˜๐—ถ๐—ฒ๐˜€: Het opbouwen van sterke werkrelaties is cruciaal. Luister actief, stel vragen en toon interesse in de ervaringen van je collega’s. Het leggen van deze verbindingen zal je helpen om sneller je weg te vinden binnen de organisatie.
  3. ๐— ๐—ฎ๐—ฎ๐—ธ ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐˜€๐—ป๐—ฒ๐—น ๐—ฝ๐—น๐—ฎ๐—ป:Ontwikkel een duidelijk plan voor je eerste 90 dagen. Identificeer je prioriteiten en stel realistische actieplannen op om deze te bereiken. Een heldere routekaart zal je helpen om gefocust te blijven en snel resultaten te boeken.
  4. ๐—–๐—ผ๐—บ๐—บ๐˜‚๐—ป๐—ถ๐—ฐ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ ๐—ฒ๐—ณ๐—ณ๐—ฒ๐—ฐ๐˜๐—ถ๐—ฒ๐—ณ: Zorg voor duidelijkheid over je doelstellingen en verwachtingen. Door open en transparant te communiceren met je collega’s, creรซer je een basis voor samenwerking en succes.
  5. ๐—•๐—น๐—ถ๐—ท๐—ณ ๐—น๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป ๐—ฒ๐—ป ๐—ฎ๐—ฎ๐—ป๐—ฝ๐—ฎ๐˜€๐˜€๐—ฒ๐—ป: Wees bereid om te leren van je ervaringen en je aan te passen aan veranderende omstandigheden. Flexibiliteit en aanpassingsvermogen zijn essentieel voor een succesvolle start in een nieuwe rol.

Dit boek biedt niet alleen waardevolle tips, maar bevat ook handige checklists, tools en zelftests om je te begeleiden tijdens je eerste stappen in je nieuwe functie. Kortom, een absolute aanrader voor iedereen die een nieuwe uitdaging aangaat!

Auteur

Michael D. Watkins

Titel

De eerste 90 dagen – Sneller en slimmer een vliegende start maken

Lezen

Het boek vind je hier.