De creatiespiraal

De creatiespiraal

De creatiespiraal bestaat uit twaalf stappen die je helpen om je dromen te verwezenlijken. De kracht van het model zit in het vloeiende en logische proces van die twaalf stappen. Elk mens heeft zijn eigen stijl: je hebt mensen die graag dromen maar nooit tot uitvoering komen. Je hebt de doeners, die zich meteen in de actie werpen zonder een heldere droom als richtlijn. Je hebt de harde werkers, die stug volhouden maar niet communiceren. En je hebt de levensgenieters, die er niet eens aan beginnen omdat het comfortabeler is om achterover te leunen.

Elk van bovenstaande types heeft zijn kracht, maar loopt het risico te blijven hangen in dromen, doen, eigen gedachten etc. En komt daarmee niet tot schepping van dat wat hij of zij écht wil.
De kunst zit hem in het doorlopen van de volledige creatiespiraal: de segmenten waar je goed in bent én alle stappen die je niet van nature liggen, in de juiste volgorde. Het is een proces van geduld en discipline, maar bovenal van vertrouwen en daarnaar handelen. En dan kom je tot iets moois: het verwezenlijken van jouw echte, eigen wensen.

Auteur

Marinus Knoope

Titel

De creatiespiraal – natuurlijke weg van wens naar werkelijkheid

Lezen

Het boek vind je hier.