Atomic Habits

Atomic Habits

Ik baalde van mezelf. Steeds vaker belandde ik โ€˜s avonds na het avondeten achter de TV, domme programmaโ€™s kijkend, een half pak pennywafels leegetend. Ik ging met een ontevreden gevoel naar bed, want weer een avond verspild en me te goed gedaan suikers die ik niet nodig heb.

๐—•๐—ผ๐—ฒ๐—ธ ๐—ผ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ ๐—ฑ๐˜‚๐˜‚๐—ฟ๐˜‡๐—ฎ๐—บ๐—ฒ ๐—ด๐—ฒ๐—ฑ๐—ฟ๐—ฎ๐—ด๐˜€๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐—ถ๐—ป๐—ด: โ€˜๐—”๐˜๐—ผ๐—บ๐—ถ๐—ฐ ๐—ต๐—ฎ๐—ฏ๐—ถ๐˜๐˜€โ€™

Dat moest toen anders kunnen?! Nu las ik voor de Loopbaan Leesclub het boek โ€˜Atomic habits’ van James Clear. Een inspirerend boek over hoe je gedrag duurzaam verandert. Hij gaat uit van kleine stapjes die een groot effect kunnen hebben. Iets wat je vaak kan herhalen (hoe vaker je gedrag herhaalt, des te sterker je identiteit dat met dat gedrag verbonden is) en makkelijk, inspirerend is.

๐—”๐˜ƒ๐—ผ๐—ป๐—ฑ๐—ฐ๐—ต๐—ฎ๐—น๐—น๐—ฒ๐—ป๐—ด๐—ฒ

Ik wilde graag weer iemand zijn met energie, die zich fit voelt, gezond leeft en geniet van de natuur. Zo besloot ik een challenge met mezelf doen: ik wilde een maand lang na het avondeten een wandelingetje maken van 20 minuten. En zo geschiedde. Van 24 april t/m 24 mei liep ik elke avond minimaal 20 minuten een rondje, soms gelijk na het avondeten en soms ook vlak voor het slapen. Dat hielp enorm! Ik merkte dat ik de eerste 5 minuten zat te gapen, maar na 5 minuten kreeg ik weer energie en genoot ik van de natuur. Als ik thuis kwam, at ik geen koek, want ik was over mijn vermoeidheid heen en is ook zonde als je net gewandeld hebt. Het wandelen hielp me ook om mijn hoofd leeg te maken en lekker te gaan slapen.

๐—Ÿ๐—ผ๐—ผ๐—ฝ๐—ฏ๐—ฎ๐—ฎ๐—ป ๐—Ÿ๐—ฒ๐—ฒ๐˜€๐—ฐ๐—น๐˜‚๐—ฏ ๐—ฒ๐—ป ๐˜ƒ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฎ๐—ด

Kortom, heel blij met deze nieuwe gewoonte, een kleine stap met grote gevolgen! En dat allemaal dankzij het interessante boek van James Clear dat we met de inspirerende Loopbaan Leesclub bespraken.

Ik ben ook even benieuwd: waar verlang jij naar? Wie wil jij zijn? En wat is de kleinste stap die je als eerste zou kunnen zetten?

Auteur

James Clear

Titel

Atomic Habits.

Lezen

Het boek vind je hier.