Hoe vind je werk passend bij jouw kwaliteiten?

Hoe vind je werk passend bij jouw kwaliteiten?

Stel: je weet wat je kwaliteiten zijn, je weet wat je belangrijk vindt in werk en waar je energie van krijgt. Tot zover ben je al een heel eind, maar dan: hoe kom je erachter welk werk daarbij past?
Het liefste zou je een test doen waar DE uitslag uitrolt: het wordt die functie bij die organisatie. Helaas zijn er geen testen die zo precies zijn. Om je koers echt helder te krijgen, is het noodzakelijk dat je op onderzoek uitgaat, in actie komt en dat vergt MOED.

𝗥𝗼𝗻𝗱𝗷𝗲𝘀 𝗿𝗲𝗻𝗻𝗲𝗻 𝗶𝗻 𝗷𝗲 𝗵𝗼𝗼𝗳𝗱 𝗼𝗳 𝗴𝗲𝘄𝗼𝗼𝗻 𝗱𝗼𝗲𝗻?
Dat is een hele nieuwe fase en ook gelijk het meest lastige deel; overgaan tot echte actie waar je een beroep gaat doen op anderen. Dat is het moment dat veel mensen het opgeven. Ze zijn bang anderen tot last te zijn, bang om nee te krijgen, bang om hun comfortabele plek te verlaten. Kortom; ze rennen rondjes in hun eigen hoofd en komen niet verder. Als jij dat ook voelt, wees je ervan bewust, dan kun je er wat mee doen. Je kan doen zoals je altijd doet, lekker in je comfortzone blijven zitten. Dan krijg je wat je altijd kreeg en kun je lang wachten. Maar je kunt er ook voor kiezen om in actie te komen, het hoeft niet ingewikkeld te zijn.

𝗟𝗶𝗷𝘀𝘁𝗷𝗲𝘀
Maak bijvoorbeeld een lijst van 10 interessante organisaties die jou trekken en kijk hoe de relevante functies heten bij die organisaties.
Er circuleren veel lijstjes online, bijvoorbeeld die van: