Dingen die jij tolereert in je leven en die niet goed zijn voor je

Dingen die jij tolereert in je leven en die niet goed zijn voor je

Noem 5 dingen die je tolereert in je leven, maar waarvan je voelt dat je er tegenop moet boksen?

schoonmaakDat is een hele belangrijke vraag die ik mijn cliënten vraag ter voorbereiding op de eerste coachsessie. Het gaat meestal om kleine dingen die je belemmeren of irriteren en ervoor zorgen dat je energie niet naar de goede dingen gaat. Denk aan: onbetrouwbare vrienden, info die je niet vindt, lawaai, slechte verlichting, auto is kapot, geen werkvoldoening, dode planten. Het is belangrijk je hiervan bewust te zijn. En niet alleen bewust, het is ook belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen om ‘intoleranties’ te verhelpen zodat jij je kan richten op de dingen die je wilt bereiken! Niet onbelangrijk dus!

Deze week beantwoordde ik de vraag ook weer eens voor mezelf. Ik volgde namelijk de inspirerende Kick Ass Business challenge van Veronique Prins (Je zaak voor elkaar). Op dag 2 kreeg ik als opdracht mee om 25 dingen op te schrijven die ik tolereer en die mij belemmeren. Ik hoefde niet lang na te denken. Al een paar maanden besteedde ik redelijk wat tijd aan het schoonmaken van ons huis. Door een verhuizing was het er nog niet van gekomen om een schoonmaakster te vinden en steeds vaker zag ik me schoonmaken, terwijl ik die uren ook had kunnen werken. Nu vind ik schoonmaken best leuk, maar het gaat ten koste van andere belangrijke zaken die ik eigenlijk zou willen doen. Dus diezelfde dag belde ik de dame die bij de supermarkt een briefje had achtergelaten en op zoek was naar schoonmaakwerk. Sindsdien wordt ons huis weer een keer per week schoon gemaakt en kan ik me richten op de dingen die ik belangrijk vind, zoals mijn coachingspraktijk. het kunnen ook kleine dingen zijn die je irriteren en die energie blijven vragen omdat ze niet opgelost worden. Een melding van je iTunes of je wachtwoord invult, terwijl je dat vergeten bent. En elk uur komt die melding weer terug en vraagt het tijd en aandacht van jou die je ook aan iets anders had kunnen besteden. Zo zonde! En als je die zaken die je tolereert nu gelijk oplost? Dat geeft gelijk weer zoveel ruimte en energie! Daarom stel ik de vraag ook aan jou:

Wat tolereer jij op dit moment in je leven, dat je niet helpt om te groeien? Wil je samen met mij kijken hoe jij kan groeien en welke blokkades daarvoor in de weg staan?

Stuur me een bericht via hall0@ marcellavandoorn.nl of bel me 06-18444653.