Waar niets mag mislukken, kan niets nieuws ontstaan

Waar niets mag mislukken, kan niets nieuws ontstaan

Laatst zag ik deze mooie quote van Omdenken langs de snelweg staan. Het deed me denken aan mijn klanten die net een nieuwe baan of klus zijn begonnen. Een nieuwe baan of nieuwe klus is best spannend. Je wilt het graag goed doen, laten zien wat je in huis hebt en vooral niet teleurstellen. Soms kan de druk om het goed te doen zo groot voelen dat het je een beetje verlamd. Dan werkt het averechts en presteer je juist minder.

Wat kan helpen is jezelf de tijd te gunnen om het te mogen leren. Het hoeft niet gelijk perfect. Een mooie rake vraag (dank @‌siets Bakker!) om jezelf te stellen is: “Mag het ook mislukken?”. Want als het niet mag mislukken, kan er ook niets nieuws ontstaan. Focus vooral op wat jij wilt leren en niet op het resultaat dat je wilt halen. Dan mogen er ook dingen fout gaan, want daar leer je weer van en dat maakt het veel ontspannende en leuker.

Ook een goede start maken in je nieuwe baan? Laat je begeleiden door een professionele coach. Je kunt je hier aanmelden voor een gratis kennismakingsgesprek met mij: Gratis speedcoachsessie