Van Tuinkas tot Carrière: Wat je kunt leren van het realiseren van een droom

Van Tuinkas tot Carrière: Wat je kunt leren van het realiseren van een droom

Onlangs kwam een langgekoesterde wens van mij eindelijk uit. Maar eerlijk is eerlijk, soms leek het meer op een nachtmerrie dan een droom. Het delen van mijn ervaring voelt als het ontwerpen van een nieuwe baan, en daarom deel ik het graag met jullie.

Het idee van een eigen tuinkas fascineerde me altijd al. Tijdens mijn Permacultuur cursus (dank Gé Visser (@voedselbosje) heb ik een deel van onze achtertuin opnieuw ontworpen. Met aanmoediging van mijn zoon besloot ik mijn droom eindelijk waar te maken. En voordat ik het wist, prijkte er een prachtige zwarte kas op mijn moodboards. En zoals dat gaat met visualisaties: slechts twee weken later zag ik een vergelijkbare kas op Marktplaats verschijnen, en die moest het worden!

Maar toen begon het pas echt. We huurden een busje en reden naar Voorschoten om de 33 (!) glasplaten en de rest van de kas op te halen. Het was spannend om met zoveel glas te rijden, maar dankzij het bubbeltjesplastic kwam alles heelhuids aan. Daarna volgden nog vele uitdagingen: een fundering die niet goed aansloot bij de bevestigingsbeugels, afbrekende schroeven die moesten worden bijbesteld, defecte deurgeleiders en raamopener. En toen viel op een zondag ook nog eens een raamplaat in honderd stukjes, waardoor ik bijna de moed opgaf en dacht dat het mijn grootste miskoop ooit was.

Maar we zetten door, mijn man, zoon en ik. Gelukkig vonden we voor bijna elk probleem een oplossing. Na vier dagen stond er eindelijk iets dat op een kas leek, en kon ik al mijn stekjes en planten verhuizen. Trots was ik, dat we dit zelf hadden gecreëerd!

De zoektocht naar ander werk verloopt vaak op dezelfde manier: je neemt een beslissing zonder het volledige plaatje te zien. Onderweg kom je talloze obstakels tegen: mensen die niet reageren, twijfels over je eigen capaciteiten, het geknoei met je cv, afwijzingen bij sollicitaties… Maar de kunst is om steeds moedig te blijven en te zoeken naar de volgende kleine stap richting je doel. Het is een fascinerend proces, vergelijkbaar met design thinking, waarin ik je graag help om werk te vinden dat echt bij je past. Wil je meer weten? Meld je dan nu aan voor een gratis kennismakingsgesprek, waarin ik je minstens twee waardevolle tips zal geven.