Tip 1 voor goede voornemens: STEL EEN INSPIREREND DOEL BUITEN JE COMFORTZONE

Tip 1 voor goede voornemens: STEL EEN INSPIREREND DOEL BUITEN JE COMFORTZONE

Wil jij in 2017 jezelf ook meer laten zien, minder twijfelen en weer energie halen uit je werk? Onlangs gaf ik 3 tips in een vlog om dit goede voornemen in 2017 ècht uit te voeren. Vandaag licht ik de eerste tip toe.

Als je doet wat je altijd hebt gedaan krijg je wat je altijd hebt gekregen. Binnen je comfortzone werken is lekker veilig, zeker en comfortabel. Helaas geeft het minder voldoening, energie en groei. Als je dus echt iets wilt gaan veranderen in jouw werk, ga dan iets anders doen dan wat je altijd doet. En stel jezelf een doel dat 20% uit je comfortzone is. Het moet niet te moeilijk en zeker niet te makkelijk zijn om je doel te bereiken! Dat is best eng en spannend, want als het 20% uit je comfortzone is, dan ben je daar nog niet en weet je ook niet zeker of het wel gaat lukken.

Maak het concreet, dus niet: “Ik wil zichtbaarder zijn op mijn werk”, En wel: “De komende twee maanden ga ik minimaal twee keer per week mijn stem op constructieve wijze laten horen bij een vergadering”. Daag jezelf uit en oefen regelmatig met kleine dingen om buiten je comfortzone te gaan. Ga bijvoorbeeld niet altijd op dezelfde plek zitten bij een bespreking. Of knoop elke dag drie leuke gesprekken met collega’s aan.

 

MAAK KANS OP GRATIS SESSIE
Ik ben benieuwd hoe jouw goede voornemen ten aanzien van werk luidt. Laat het hieronder weten en maak kans op een gratis speedcoachsessie van 30 minuten!

Zie ook mijn filmpje met 2 andere tips voor het formuleren van goede werkdoelen.