Succesverhaal.

Succesverhaal.

Het zal je maar gebeuren: je contract voor één jaar wordt niet verlengd en binnen drie maanden heb je geen werk meer. Dit kan je onzeker maken over wat je kan en het kan ook de nodige druk op je leggen. Zorg dan maar eens dat je ontspannen blijft solliciteren….

In mijn loopbaancoachingpraktijk zie ik regelmatig mensen die plotseling zonder werk komen te zitten en zich onzeker voelen over hun kansen op de arbeidsmarkt. Recentelijk heb ik iemand begeleid die binnen drie maanden haar baan verloor en direct aan de slag wilde met het vinden van een nieuwe uitdaging.

We hebben intensief samengewerkt om haar zelfvertrouwen te versterken en haar CV en LinkedIn-profiel te optimaliseren. Door haar kwaliteiten te benadrukken en haar zoekcriteria helder te definiëren, kon ze gericht solliciteren op passende functies. Daarnaast hebben we aandacht besteed aan haar mindset en geoefend met sollicitatiegesprekken, zodat ze vol vertrouwen de gesprekken kon ingaan.

Het resultaat mocht er zijn: met succes heeft ze inmiddels een nieuwe baan gevonden die perfect bij haar past. Het is geweldig om te zien hoe ze zichzelf heeft weten te profileren en haar doelen heeft weten te bereiken.

Bij de eindevaluatie deelde ze haar ervaringen:

“Marcella is een positieve en betrokken coach die veel ruimte geeft aan je eigen inbreng en manier van werken en je tegelijkertijd aanzet tot actie. Ze helpt je op een ontspannen manier stap voor stap op weg naar jouw doelen, zonder het eindresultaat uit ogen te verliezen.”

Het is inspirerend om mensen te begeleiden bij het vinden van een nieuwe weg in hun loopbaan en ik ben dankbaar dat ik daar een rol in heb mogen spelen. Meer weten? Kijk verder op mijn website.