Podcast tip ‘Zo begin je met leidinggeven’

Podcast tip ‘Zo begin je met leidinggeven’

Als ik aan het koken ben dan luister ik vaak naar een podcast. Dat vind ik een heerlijke en makkelijke manier om nieuwe inspiratie te krijgen en om tevens te werken aan mijn professionele ontwikkeling. Naast het gekeuvel van Marc-Marie en Aaf Vinden Iets, is een van mijn favorieten: “De Ben Tiggelaar Podcast”. Daarin spreekt Ben Tiggelaar gasten over persoonlijk leiderschap, effectief werkgedrag en werk-privé balans.

Recent was er een opname (23 minuten) over ‘Zo begin je met leidinggeven’. Super interessant, zeker voor veel van mijn veelzijdige klanten en misschien ook voor jou. Generalisten voelen zich vaak ondergewaardeerd. Naast hun enthousiasme voor nieuwe zaken hebben ze vaak een drang om te laten zien dat ze wel toegevoegde waarde hebben in de organisatie. Die combinatie maakt dat delegeren vaak lastig is voor veelzijdig generalisten, maar niet minder noodzakelijk.
Hoe geef je leiding aan een team waarin je eerst een andere rol had? Dat is best lastig als je jarenlang een professional was en ineens wordt er iets anders van jou gevraagd; namelijk het aansturen van een team. Door je te verdiepen in het leidinggeven leer je daar meer over.

In deze podcast worden praktische tips gegeven die je kunnen helpen met leidinggeven. Een belangrijke tip die bijvoorbeeld genoemd wordt in de podcast is: hou een administratie bij aan wie je wat delegeert en neem ook op tijd polshoogte om te kijken hoe het gaat of om een compliment uit te delen etc. Op die manier word je geen micromanager, maar laat je medewerkers ook niet volledig zwemmen. Dat kan je bijvoorbeeld heel makkelijk in Trello voor jezelf bijhouden. Luister zelf de podcast  ‘Zo begin je met leidinggeven‘ hier terug.

Ik ben benieuwd naar welke podcasts jij luistert en welke jij kan aanraden, laat het me weten.

PS. Ben jij zelf net begonnen met leidinggeven en wil je een goede start maken? Laat je dan coachen en meld je vandaag nog aan voor een gratis kennismakingsgesprek