Tips om focus te houden en je niet te laten meeslepen door drukte

Tips om focus te houden en je niet te laten meeslepen door drukte

Vandaag was mijn eerste werkdag na een heerlijke vakantie. Om het vakantiegevoel wat langer vast te houden besloot ik heel bewust om:

  • niet als een gek al mijn mails langs te lopen, maar prioriteiten te stellen en een belangrijke klus te
    kiezen waar ik mijn volledige aandacht op richtte.
  • tussen de middag lekker te gaan wandelen buitennooit-meer-te-druk
  • in de trein lekker naar buiten te turen in plaats van oeverloos naar mijn mobiel te staren.
  • op tijd naar huis te gaan zodat ik lekker kon sporten.


Hierdoor hield ik een gevoel van vrijheid, van regie. De meeste stress en drukte ervaren we vaak als we het gevoel hebben ‘geleefd’ te worden en geen invloed op de eigen daginvulling kunnen uitoefenen. Mensen willen creëren in plaats van alleen maar reageren!

Het is een van de dingen die ik leerde uit het boek ‘Nooit meer te druk’ van Tony Crabbe’ dat ik tijdens de vakantie las.
Wat doe jij om regie te houden en je niet mee te laten slepen door haast en drukte? Zie jij door de drukte niet meer wat echt belangrijk voor jou is? Wil je weer focus op dat wat echt belangrijk voor jou is? Ik kan je daarbij helpen. Mail me op hallo@marcellavandoorn.nl of bel me op 06-184446753.