Angst of vertrouwen

Angst of vertrouwen

Ik heb er zin in! Eind deze week heb ik vakantie en gaan we huizen ruilen met Zweeds gezin. Bij huizenruil stel je je eigen woning gedurende de vakantie beschikbaar aan een vreemde, terwijl die vreemde zijn huis aan jou uitleent. Een superleuk concept, goedkoop op vakantie in een comfortabel huis, duurzaam en ook nog leuke, nieuwe mensen leren kennen! Een aantal jaar geleden zou ik nog gedacht dat dit te mooi is om waar te zijn en dat het niet mogelijk is. Dat je alleen goed vakantie kunt vieren als je een duur vakantiehuis aan zee huurt. Dat is dus niet zo!

๐—˜๐—ฒ๐—ป ๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐˜๐—ฟ๐—ผ๐˜‚๐˜„๐—ฒ๐—ป
Je moet wel even een drempel over om een wildvreemd gezin toegang te geven tot jouw huis terwijl je er zelf niet bent. Voor vooroordelen en angst is geen plek en als je die weet te overwinnen, geeft dat een geweldig gevoel! Zou jij het durven: je huissleutels aan een wildvreemde geven? Wat nou als die vreemden stiekem cameraatjes in jouw mooie huis ophangen? Of je dure servies laten vallen? Dat zijn vragen die mij vaak gesteld worden als ik enthousiast over huizenruilen vertel. Veel mensen reageren dan met: โ€œNou mij niet gezien, dat zou ik niet kunnen!โ€.

๐—Ÿ๐—ฎ๐—ฎ๐˜ ๐—ท๐—ถ๐—ท ๐—ท๐—ฒ ๐—น๐—ฒ๐—ถ๐—ฑ๐—ฒ๐—ป ๐—ฑ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—ฎ๐—ป๐—ด๐˜€๐˜ ๐—ผ๐—ณ ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐˜๐—ฟ๐—ผ๐˜‚๐˜„๐—ฒ๐—ป?

Maar is het niet raar dat je van de allerergste situatie uitgaat en je laat leiden door angst? Ik heb nu vier keer met mijn gezin aan huizenruil gedaan en alle keren ontmoetten we superaardige mensen en was ons huis keurig opgeruimd en schoon toen we terugkwamen van vakantie. Ik ben ook heel blij dat ik mijn kinderen hierdoor heb laten ervaren dat de vreemde mensen gewoon heel aardig kunnen zijn en dat je, in een wereld vol terreur, je niet hoeft te laten leiden door angst. Ga eens na voor jezelf: Wat wordt er mogelijk als jij een ander echt vertrouwt, je ego aan de kant zet en niet aan je bezittingen hecht?

Angst en twijfel zorgen er vaak voor dat we niet doen wat we eigenlijk willen doen, op werkgebied of op andere gebieden in ons leven. Ik zie hier duidelijke overeenkomsten met generalisten die fantastische ideeรซn hebben, maar zich laten weerhouden door angst en daardoor geen echte stappen zetten en blijven zitten waar ze zitten. Eeuwig zonde!

Lees hier meer over mijn eerdere ervaringen met huizenruilen. In het Haarlems Dagblad is een interview verschenen met ons en de Italiaanse familie waarmee we eerder ruilden.

Wil je zelf ook je angsten overwinnen en nu echt werk creรซren dat bij je past? Meld je dan nu aan voor een gratis speedcoachsessie van een drie kwartier.