Is het combineren van twee banen iets voor jou?

Is het combineren van twee banen iets voor jou?

Vanuit mijn praktijkruimte hoor ik veel gelach terwijl Maxime Parmentier van Gardens of Life samen met Duvan Couvée en Jan Schulte onze achtertuin omtovert tot onze droomtuin. Tijdens de lunch raken we aan de praat.

Maxime heeft altijd al een passie gehad voor groen en kiest bewust voor het ontwerpen en aanleggen van natuurlijke tuinen.

Voor Duvan en Jan is dat anders: zij combineren het hovenierswerk met totaal andere bezigheden. Duvan heeft na een diverse loopbaan als eigenaar van verschillende bedrijven, werkzaamheden bij duurzame bedrijven en deelname aan de lokale politiek besloten om dit jaar ‘back to the basics’ te gaan. Als ZZP’er werkt hij als kok op het strand, handelt hij online op de beurs en springt hij regelmatig bij als hovenier. Hij vindt het heerlijk om gelijk resultaat te zien bij de tuinen die hij aanlegt en geniet van de voldoening die dat geeft.

Jan werkt één dag per week bij Gardens of Life en is daarnaast freelance Marketing Campaign Manager. Hij ontmoette Maxime toen ze samen zijn tuin aanlegden. Voor hem is het praktisch bezig zijn met zijn handen een welkome afwisseling van zijn andere werkzaamheden.

Duvan en Jan behoren tot de 832.000 mensen in Nederland met meerdere betaalde banen, ook wel ’tweebaanwerkers’ of ‘slashers’ genoemd. Uit onderzoek blijkt dat mensen hiervoor kiezen om meer afwisseling te ervaren en zichzelf op meerdere gebieden te ontwikkelen. Ook voor generalisten kan dit een goede optie zijn.

Wat vind jij: zou het combineren van twee banen ook iets voor jou zijn? Ontdek er meer over tijdens het webinar op 14 juni waar ik je meer vertel over generalisten en werk dat bij hen past. Je kunt je nog aanmelden. Wil je snel ontdekken wat jouw volgende stap kan zijn? Meld je dan aan voor een gratis speedcoachsessie via de knop hieronder.